Welke container heb jij nodig?

09 Mar 2022

Welke container heb jij nodig?

Ga je jouw woning verbouwen? Of ben je van plan de tuin opnieuw in te richten? Dan komt er flink wat afval vrij. Je moet er zelf voor zorgen dat dit op de juiste manier afgevoerd wordt. Dit kun je doen door meermaals met een aanhanger naar de vuilstort te rijden. Wanneer het om veel afval gaat, kan dit je behoorlijk wat tijd kosten. Een afvalcontainer bestellen is in dat geval een betere optie. Wie een container wil huren, ontdekt al snel dat er verschillende mogelijkheden zijn. Huur nooit lukraak een container. Doe je dit wel? Dan maak je mogelijk verkeerde keuzes. In deze tekst helpen wij jou om te bepalen welke container je nodig hebt.

Hoeveel afval verwacht je?

Om te bepalen welke container je nodig hebt, maak je allereerst een inschatting van de hoeveelheid afval die je verwacht. Als je niet veel af hoeft te voeren, volstaat een container met een inhoud van 3 kubieke meter mogelijk al. Twijfel je of alle afval hierin past? Kies dan liever voor een container van 4 of 6 m3. Wie veel afval verwacht, heeft mogelijk niet genoeg aan dergelijke containers. Geen paniek, want je kunt ook grotere containers huren. Bij de meeste bedrijven voor containerverhuur kun je namelijk ook containers van 10, 15, 30 of 40 m3 huren.

Wanneer je tussen twee formaten twijfelt, kun je het beste voor de grootste variant gaan. Als je voor de kleinste kiest, loop je het risico dat alle afval hier niet in past. In dat geval moet je mogelijk een extra container huren. Omdat dit extra kosten met zich meebrengt, is dit uiteraard niet wenselijk. Huur je direct een groter exemplaar? Dan ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je er een tweede container bij moet huren.

Met welke afvalstromen krijg je te maken?

Heb je inmiddels bepaald welk formaat container je nodig hebt? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook kijken met welke afvalstromen je te maken krijg. Sommige mensen denken dat alle afval in dezelfde container kan, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk specifieke containers voor bepaalde afvalstromen. Wie gaat verbouwen en op zoek is naar een container, kiest voor een bouwafval of grofvuil container. Het is niet de bedoeling dat je puin en hout in deze containers dumpt. Voor deze afvalstromen zijn er namelijk speciale containers. Verder kun je ook containers huren voor groenafval, grond en dakafval.

Huur jouw afvalcontainer makkelijk en snel online

Wanneer je weet wat de beste afvalcontainer is voor jouw klus, kun je er eentje huren. Hier hoef je de deur niet voor uit, want bij veel bedrijven kun je online een container huren. Je selecteert de container die je wilt huren en geeft aan op welke datum je hem geplaatst wilt hebben. Nadat je jouw bestelling geplaatst hebt, betaal je voor de huur van de container. Het verhuurbedrijf zorgt er vervolgens voor dat de container op de gewenste datum bij jou geleverd wordt, zodat je er direct gebruik van kunt maken.