WEKA Boormachines voor de professional

08 Jun 2021

WEKA Boormachines voor de professional

Wil je aan de slag als professionele betonboorder? Ben je net voor jezelf begonnen? Of wil je niet meer afhankelijk zijn van een betonboorder en zelf de kleinere boorklussen doen? Zorg dan voor goed gereedschap! Lees snel deze Blog en ontdek de voordelen van WEKA boormachines.


Steeds meer vakmensen maken de stap om als ZZP-er aan de slag te gaan. Dit is een trend die zich de afgelopen jaren steeds verder doorzet. De vrijheid, de verdiensten en het type klussen zijn aspecten die een grote rol spelen in deze keuze. Aan de andere kant brengt het ook een aantal nadelen met zich mee. Zo ben je als ZZP-er zelf verantwoordelijk voor je administratie en vooral ook een goede uitrusting. Denk hierbij aan een bedrijfsauto, boormachines, boren, stof- en  waterzuigers en ander gereedschap. Goed gereedschap is het halve werk! Dit is een gezegde die goed aansluit bij het werken met gereedschap.

Het aanschaffen van kwalitatief professioneel gereedschap is een goede investering! Als (beginnend) betonboorder is het belangrijk om een complete uitrusting te hebben. Een uitrusting waarmee vrijwel elke klus kan worden geklaard! Geen betonboorder wil op een werkplek aankomen en dan niet in het bezit zijn van de juiste spullen, of met ondeugdelijk gereedschap. Dit kost onnodig tijd en de klant is op zijn zachtst gezegd “not umused”.

Als professionele betonboorder kunnen de boormachines van WEKA dus zeker niet ontbreken in de uitrusting van je werkbus. Voor vrijwel elke diameter, ondergrond en/of toepassing is er een geschikte WEKA boormachine. De WEKA boormachines zijn; Sterk, Robuust en zeer betrouwbaar.

De DK16, DK17 en de DKS15P zijn de populairste boormachines van WEKA.

De WEKA DK16 is de handboormachine voor de betonboorder die diamantboren t/m 160 mm gebruikt. Deze machine heeft drie versnellingen, een as met ½” opname met inwendig draad en waterkraan met Gardena aansluiting voor nat boren. Deze diamantboormachine is ook te gebruiken in combinatie met een boorstatief.

De WEKA DK17 is een allround handboormachine deze machine boort zowel nat als droog. De DK17 heeft drie versnellingen, een as 1 1/4’’ uitwendige draad en wordt standaard geleverd met een verloopstukje naar ½” opname met inwendige draad. Daarnaast is eenvoudig de kogelkraan of de vacuüm koppeling aan te sluiten om respectievelijk nat (beton) of droog (steen) te boren. De diamantboormachine kan ook worden gebruikt in combinatie met een boorstatief met stoel (60 mm ring).

De WEKA DKS15P diamantboormachine is een zeer krachtige droogboormachine, geschikt voor boren in beton en steen zonder waterkoeling! Samen met een goede stofzuiger en de speciale Diacom droogboor (voorzien van een spiraal voor optimale koeling) een ideale combinatie, voor boren in bewoonde ruimtes of waar water niet gewenst is. De DKS15P heeft 2 versnellingen, een as met 1 1/4" opname en soft slag functie. Al met al een compacte, krachtige diamant droogboormachine gemaakt om droog te boren uit de hand of op statief met een boorbereik van Ø20-200mm.

Diacom is de hoofddistributeur van WEKA machines in de Benelux. Bij Diacom kan je ook terecht voor onderhoud en reparatie van je machine. Als gecertificeerd partner worden reparaties uitgevoerd met originele WEKA onderdelen. Mocht het nodig zijn dan bestaat de mogelijkheid een machine tijdelijk te vervangen middel van het verhuurprogramma. Dit is onderdeel van de uitgebreide service, waardoor je weer snel verder kan met je opdracht! Daarnaast heeft Diacom de populairste handboormachines momenteel in de actie.


Voor advies voor het inrichten van een werkbus of welke machine voor welke klus dan kan je terecht bij Diacom, al ruim 40 jaar de specialist in diamantgereedschappen!