Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

16 Jun 2021

Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

Een nieuwe keuken uitzoeken is vaak een moeilijk en lang proces, want het is een grote aankoop. Waar kan je nu het beste je keuken kopen? Bij een speciaalzaak voor keukens of juist bij de Ikea. En op welke punten moet je letten bij het kopen van een keuken? Hieronder kun je wat handige tips lezen over waar je op moet letten bij het kopen van een keuken

Waarom wil je een nieuwe keuken?

Voordat je een nieuwe keuken gaat kopen, moet je jezelf eerst de vraag stellen waarom je een nieuwe keuken wilt. Kijk eerst naar wat voor keuken je nu hebt. Is het alleen de stijl en de uitstraling die je wilt veranderen? Het kan ook zo zijn dat de indeling van de keuken niet meer functioneel is. Door gezinsuitbreiding kan er te weinig ruimte in de keuken zijn. Probeer dan een lijst te maken met wat je graag zou willen veranderen aan je keuken. Het kan namelijk ook zo zijn dat je de oude keuken kunt renoveren. Op deze manier bespaar je een hoop geld. Sommige onderdelen in je keuken kunnen zeke rnog wel een tweede ronde mee en zijn dus niet aan vervang toe. In dit geval kan je dan de onderdelen uit je oude keuken laten staan. Bij grote keukenrenovaties wordt er vaak aangeraden om er een nieuwe keuken in te zetten.

Maak een plan

Als je een keuken gaat kopen is het slim om eerst een goed plan te maken. Er zijn een aantal dingen waar je over moet nadenken. Maak daarom eerst een lijst met wat je graag in je nieuwe keuken zou willen hebben. Wat voor keukenapparatuur wil je in je keuken hebben, een magnetron of een oven. Hiermee moet je wel rekening houden met de ruimte in de keuken. Hoeveel kastruimte ga je creëren, om al deze spullen in op te bergen. Als je ervoor hebt gekozen om naar een keukenspeciaalzaak te gaan is het belangrijk dat je van te voren even een afspraak maakt. Het uitzoeken of laten adviseren van een keuken kan zo een paar uur duren. Voordat je naar de afspraak toe gaat spreek je een budget met jezelf af, zo wordt het uitzoeken van een nieuwe keuken een stuk makkelijker. Wanneer je een keuken gaat kopen voor je nieuwbouwhuis, neem dan de bouwtekeningen mee. Bij http://keukenloods.nl kunnen ze een 3d tekening maken van jouw droomkeuken. 

Kies een opstelling die past bij jouw wensen

Je hebt verschillende soorten keukenopstellingen. Je kunt namelijk een kookeiland kopen, hierdoor creëer je meer ruimte in je keuken. Probeer vooral te kijken naar de indeling van de ruimte om zo een goede opstelling voor je nieuwe keuken uit te zoeken. Je hebt verschillende soorten keukenopstellingen: eiland keuken, rechte keuken, hoekkeuken en u-keuken.