Verhuis stress? 3 handige tips

06 Aug 2021

Verhuis stress? 3 handige tips

Een verhuizing kan een grote verandering in je leven zijn. Er zijn zoveel zaken die geregeld moeten worden waardoor je misschien stress kan ervaren. Die verhuis stress wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Heb je last van verhuis stress? Of ben je bang dat je er last van gaat krijgen tijdens de verhuizing? Lees dan snel verder voor drie handige tips. Hopelijk kan je de stress enigszins beperken.

Begin op tijd

Eigenlijk geldt het voor alles in het leven, maar op tijd beginnen kan de stress echt verminderen. Alles op het laatste moment doen, kan sneller misgaan. Je vergeet dan vaak belangrijke dingen te regelen. Je kan van tevoren al een schema maken met alles wat er moet gebeuren voor de verhuizing. Daarop kan je vermelden wie een bepaalde taak op zich neemt. Begin ook op tijd met het adres wijzigen en zaken zoals het internet regelen. Zulke zaken hebben vaak wat tijd nodig om te verwerken. Je zal echt blij zijn dat je het eerder hebt geregeld en niet tijdens de verhuizing zelf. 

 

Begin ook met de spullen inpakken op tijd. Zo heb je genoeg tijd om eerst alle spullen uit te zoeken en te bepalen wat je wel meeneemt naar de nieuwe woning. Wees kritisch en neem afscheid van dingen die je echt niet meer gebruikt. Ga je verhuizen Den Haag? Hoe heerlijk zou het dan zijn om een frisse start te kunnen maken zonder onnodige spullen. Je kan de spullen die je niet meer wil houden altijd naar een kringloopwinkel brengen. Zijn de spullen nog in een goede staat? Misschien kan je het dan verkopen voor een paar tientjes.

Schakel hulp in

Bij een verhuizing moet er heel veel gedaan worden. Vaak moet dit ook nog eens in een korte periode gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je hulp inschakelt. Dit kan iemand uit je familie- of vriendenkring zijn. Over het algemeen willen mensen die dicht bij je staan je juist helpen wanneer je dat nodig hebt. Mensen kunnen helpen met onder andere het inpakken van alle spullen. Dit kan de stress aanzienlijk verminderen als je daar even geen zorgen om hebt.

Naast je familie en vrienden kan je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf zoals Lets move transport in te schakelen. Een verhuisbedrijf biedt vaak verschillende soorten pakketten uit waar je uit kan kiezen. Het scheelt in ieder geval veel stress wanneer je weet dat je spullen veilig op het nieuwe adres aankomen. De mensen van het verhuisbedrijf zullen je waarschijnlijk helpen met het in- en uitladen van de spullen. Extra hulp kan nooit kwaad.

Focus op de verhuizing

Zorg ervoor dat je vrij neemt van werk wanneer het tijd is voor de verhuizing zelf. Je wil je volledig kunnen focussen op de verhuizing zonder andere dingen aan je hoofd te hebben. Dit kan voor problemen zorgen. Kan je geen vrij nemen van werk? Kijk dan of je de verhuizing in het weekend kan doen. Het is belangrijk dat de verhuizing goed verloopt. Probeer jezelf kalm te houden tijdens de verhuizing. Het komt echt wel goed.