Tekenen dat jouw toilet moet worden vervangen

16 Jun 2021

Tekenen dat jouw toilet moet worden vervangen

Een van de meest gebruikte armaturen in jouw huis, het toilet, heeft gemiddeld een levensduur van 10-15 jaar. Omdat het toilet zo vaak wordt gebruikt, kan het veel verdragen. Helaas komt er een moment dat je jouw toilet moet vervangen. Jouw toilet zal je, niet altijd, waarschuwen wanneer het moet worden vervangen. Als je echter geen van deze waarschuwingssignalen opmerkt, raadpleeg dan vandaag nog een loodgieter om erachter te komen of je een nieuw toilet nodig hebt.

Constante reparaties

Als je merkt dat je constant een loodgieter moet bellen om kleine of grote reparaties aan jouw toilet te laten repareren, kun je overwegen om een ​​nieuw toilet te installeren. Chronische problemen met jouw toilet kunnen schadelijk zijn voor jouw huis en tot verdere problemen en kosten leiden. Je kunt geld besparen door een nieuw toilet te installeren in plaats van het hele jaar door te betalen voor reparaties.

Voortdurend actief

Je kunt horen of jouw toilet constant draait. Dit komt meestal door inwendige schade aan een deel van het toilet. Niet alle beschadigde toiletten werken constant, sommige stoppen kort na het doorspoelen, maar dit is nog steeds een teken van schade en verspilling van water. Het repareren van jouw toilet is een tijdelijke oplossing, maar als je een nieuwe installeert, zorg je ervoor dat dit probleem zich niet blijft voordoen.

Problemen met doorspoelen, verstopt of overlopen

Als jouw toilet moeite heeft met doorspoelen, veel verstopt raakt of constant overloopt, heeft jouw toilet waarschijnlijk een laag waterpeil, wat meestal te wijten is aan verstopte leidingen of verouderde hardware in jouw toilet. Het laten inspecteren van je toilet zal de oorzaak achterhalen, maar het plaatsen van een nieuw toilet zorgt ervoor dat je leidingen schoon zijn en dat je hardware naar behoren functioneert. Een ander variant van een toilet is een toiletwagen. Een toiletwagen is een luxe oplossing voor een feest of evenement.

Hoogwaterrekening

Als gevolg van de bovengenoemde problemen moeten oudere of kapotte toiletten harder werken om hun werk te doen, en op hun beurt weer meer water gebruiken. Als je merkt dat jouw waterrekening ongewoon hoog is, laat dan vandaag nog jouw toilet inspecteren. Door een nieuw toilet te installeren, kun je geld besparen op jouw waterrekening. Net als dat een toilet vervagen goed voor het milieu is, is lekbak van kunststof tevens duurzaam.