Wordt het een kunststof of polyester dakkapel?

19 Oct 2020

Wordt het een kunststof of polyester dakkapel?

Wat is een houten dakkapel?

De meeste dakkapellen die in Nederland worden geplaatst worden gekenmerkt door een houten constructie, die wordt gevormd door meerdere vurenhouten balken. Een dakkapel met een houten constructie is niet per definitie een houten dakkapel. Een dakkapel wordt pas een houten dakkapel genoemd als de dakkapel is afgewerkt met houten materialen aan de buitenkant en is uitgevoerd met een houten kozijn. Vaak wordt een houten dakkapel afgewerkt met vurenhouten rabatdelen en/of garantie- of multiplex. Het houten kozijn is meestal gemaakt van merantihout. Uiteraard kan het hout in alle soorten kleuren worden geschilderd.

Wat is een kunststof dakkapel?

Constructief verschillen een houten en kunststof dakkapel niet veel van elkaar. Kunststof dakkapellen worden getypeerd door een kunststof afwerking met kunststof schroten en/of Trespa en vanzelfsprekend een kunststof kozijn. De kostprijs van een houten dakkapel is niet veel lager of hoger dan van een kunststof dakkapel. Het enige grote verschil is het onderhoud, aangezien houten dakkapellen gedurende hun levensduur meerdere malen moeten worden geschilderd. Op de meeste Nederlandse daken staan kunststof dakkapellen. Kunststof dakkapellen kosten per strekkende meter ongeveer 1300 euro, inclusief montage en btw.

Wat is een polyester dakkapel?

Je kunt het langste genieten van een polyester dakkapel, want de levensduur van deze volledige kunststof dakkapel overstijgt de levensduur van houten en halve kunststof dakkapellen. Polyester dakkapellen hebben niet alleen kunststof afwerking en kunststof kozijn, maar ook een kunststof constructie of beter gezegd een polyester constructie. Lang niet iedere dakkapel specialist levert polyester dakkapellen. Het is dan ook niet vreemd dat een polyester dakkapel 20 procent meer kost dan een houten of kunststof dakkapel. Je hebt niet alleen polyester dakkapellen met platdak, maar ook met een pannendak en zelfs nokverhogende dakkapellen.

Kies je voor een goedkope authentieke dakkapel met hoge onderhoudskosten, dan is een houten dakkapel de juiste keuze. Kies je voor weinig onderhoud en een niet al te dure dakkapel, dan moet je kiezen voor een kunststof dakkapel. Wil je zeer hoge kwaliteit, een moderne uitstraling en meer betalen, dan is de enige juiste optie een polyester dakkapel.