Wat kost een dakkapel?

19 Oct 2020

Wat kost een dakkapel?

Een dakkapel zorgt niet alleen voor ruimtewinst, want dit simpele product verhoogt ook de overwaarde van uw woning. In dit artikel wordt de kostprijs van een dakkapel uitgelegd, aan de hand van een simpele methodiek die bestaat uit drie vragen, namelijk:

Materialen dakkapel

Houten en kunststof dakkapellen hebben gemeen dat zij allebei een vurenhouten constructie hebben, alleen beschikt een houten dakkapel over een houten kozijn en wordt deze afgewerkt met houten materialen als red ceder rabatdelen of multiplexplaten. Een kunststof dakkapel heeft vanzelfsprekend een kunststof kozijn en wordt verguld in kunststof materialen als Trespa en Keralit. Het verschil in kosten tussen een houten en kunststof dakkapel is minimaal, kunststof dakkapellen zijn niet meer dan 5% goedkoper.

Daarentegen is een polyester dakkapel 20% prijziger, dan zowel een houten als kunststof dakkapel. Het maken van een polyester dakkapel vereist speciale vaardigheden, waar lang niet elke dakkapel specialist over beschikt.

Type dakkapel

Een platdak dakkapel is het goedkoopste, gevolgd door een pannendak dakkapel die bij de meeste specialisten 30% meer kost. Voor een verlegde nokdakkapel, hetzij eenzijdige nokverhoging moet 40% meer worden betaald, dan voor een platdak dakkapel, waar een nokverhoging of dubbele nokverhoging zorgt voor 70% meer kosten. Overigens kunnen nokverhogende dakkapellen van polyester niet worden geleverd.

Breedte dakkapel

Gemiddeld genomen zijn de kosten van een kunststof platdak dakkapel per meter € 1.200, dat is inclusief plaatsen en btw, maar exclusief binnenafwerking. Om de dakkapel kosten te verduidelijken is onder deze alinea een voorbeeld gegeven.

U laat een houten pannendak dakkapel plaatsen van 5 meter breed, wat kost deze dakkapel?

De dakkapel is 5 meter breed, dat betekent € 6.000 aan kosten, een pannendak dakkapel is 30% duurder, ofwel een toeslag van € 1.800. Daarnaast is het een houten dakkapel, waarmee de totale kosten van deze dakkapel met 5% worden verhoogd en uitkomen op € 8.190 (€ 7.800 x 1,05).