Een goed slot is goud waard

26 Jan 2021

Een goed slot is goud waard

Wij horen in Nederland steeds vaker dat er wordt ingebroken in huizen. Door de economische crisis zijn we er allemaal slechter op geworden en heel veel mensen zijn hun baan verloren. Ook de politie merkt dat het crisis is, zij krijgen steeds meer meldingen van overvallen en inbraken. Laat uw oude sloten daarom vervangen door nieuw hang- en sluitwerk. Zo houdt u de inbrekers buiten de deur en uw waardevolle spullen veilig in huis. Want het zal u maar overkomen dan als u thuis komt en al uw waardevolle spullen zijn weg. Neemt u niet genoeg met alleen een goed slot? Gaat u dan eens langs bij een slotenmaker.

Slot met SKG keurmerk

De meeste slotenmakers installeren alleen een slot met SKG keurmerk. Dit houdt in dat dit sterke sloten zijn en dat ze niet zomaar open te breken zijn. Inbrekers zullen het misschien niet eens gaan proberen als ze een dergelijk slot op een deur zien. Dit hang- en sluitwerk is door de politie met een ex-inbreker getest op sterkte en op de tijd dat het duurt voordat de ex-inbreker dit slot heeft geopend. Op deze en nog meer punten worden deze sloten getest voordat ze op de markt verschijnen. Heeft een slot een dergelijk keurmerk, dan weet u dat het hang- en sluitwerk van een goede kwaliteit zijn.

Meerpuntssluiting sloten

De meerpuntssluiting sloten worden steeds populairder. Maar wat zijn dit voor sloten? De naam verklapt het al voor een gedeelte, sloten die met één draai van de sleutel op meerdere punten sluiten. Vaak wordt een deur dan voorzien van drie sluitingspunten. De normale bij slot en nog één voor boven in de deur en onder in de deur. Zo moet een inbreker de deur op drie plaatsen forceren en dat zal hem waarschijnlijk niet lukken. Kort om, een zeer effectieve manier van inbraakpreventie.