De prijzen van schilderwerk laten berekenen

19 Oct 2020

De prijzen van schilderwerk laten berekenen

Misschien heeft u al het een en ander gehoord van kennissen over een goede erkende schilder, die een betaalbaar uurtarief hanteert. Of misschien gaat u liever in zee met een erkend schildersbedrijf en betaalt u net zo graag iets meer maat dan heeft u garantie op het schilderswerk.

Binnen of buiten schilderen

Er zijn veel schildersbedrijven die zowel binnen- als buitenschilderwerk kunnen uitvoeren. Kijkt u van tevoren goed of het uitgekozen bedrijf wel echt goed werk levert dat werk levert.De meeste schilders zijn allround en kunnen u zowel binnenshuis als buitenshuis van dienst zijn. De prijzen van schilderwerk hangen vaak af van de moeilijkheidsgraad van het schilderwerk en het totale oppervlakte wat geschilderd moet worden. Ook rekenen sommige schilders dan voorrijkosten en sommige doen dit weer niet.

Duidelijke afspraken maken met de schilder

Uw afspraken maken met de schilder wat u precies gedaan wilt hebben en hoe is van groot belang. Schilders die als zelfstandige werken zzper’s, maken vaak afspraken onderling met u. Hierdoor wordt niet alles, zoals bijvoorbeeld de kosten op papier vastgelegd en ondertekend. Hierdoor heeft u weinig om op terug te vallen en staat u nooit stevig bij u verhaal mochten er achteraf problemen zijn met het opgeleverde werk.

Schilders gebruiken verschillende methoden om hun prijs voor hun te berekenen in een offerte. Zo kunnen ze de prijs berekenen van het aantal uur dat ze geschilderd hebben, maar ook kunnen ze de gehele schildersklus aannemen en zijn ze verantwoordelijk voor de gehele opdracht.

Voor binnen schilderwerk geldt dat de prijs per uur gemiddeld rond de 25 euro ligt, wat zou kunnen oplopen tot de 50 euro per uur. Ook zouden de schilders per m2 kunnen berekenen. Dit gebeurt vaak met sauswerk van wanden en plafonds. Hiervoor gelden prijzen van 6 tot er met 20 euro per m2.

Mocht u een grote schilders klus hebben dan betaalt u vanzelfsprekend minder dan het gaat om een klein schilders klusje. Het is voor een schilder wel van belang dat het een grote klus is aangezien het lekker werkt, en je niet steeds van werk naar ander werk moet rijden wat veel tijd en geld kost. Sommige particulieren sparen al hun klusjes op en laten dit in een keer uitvoeren om zo veel goedkoper uit te zullen zijn.

Gerelateerde berichten: