De aanschaf van nieuwe Kozijnen

17 Oct 2020

De aanschaf van nieuwe Kozijnen

De aanschaf van nieuwe kozijnen is geen alledaagse bezigheid. De investering is vaak groot en mede daarom is het maken van een goede keuze belangrijk. Een kozijn is bepalend voor het aanzicht van uw woning. Houten kozijnen zijn eenvoudig te schilderen, maar bij andere materialen als kunststof of aluminium is dit minder makkelijk te realiseren. Doordat het gemiddelde kozijn minimaal 20 jaar meegaat is het belangrijk dat de raam- en deurkozijnen bijvoorbeeld goed kleurvast zijn. U leest het al, u dient al veel zaken te denken wanneer u een goede keuze wilt maken. Kozijnen Garant staat u daarom bij in het beslissingsproces.

Keuze voor een bepaald materiaal

Iedere materiaalsoort heeft weer zo zijn eigen specifieke voordelen. Zo gaan kunststof kozijnen bijvoorbeeld lang mee en zijn onderhoudsvriendelijk. U hoeft het materiaal slecht eenmaal per jaar met een doek schoon te maken. Verder heeft u er geen omkijken naar. Daar staat echter tegenover dat kunststof in de aanschaf duurder is dan bijvoorbeeld hout of aluminium. Houten kozijnen hebben over het algemeen een nostalgische uitstraling wat goed tot zijn recht komt bij oudere woningen. Zoals gezegd is de kleur naar eigen smaak aan te passen, maar daar staat wel tegenover dat dit materiaal een stuk minder lang meegaat. De levensduur wordt mede bepaald door de intensiviteit van het onderhoud. Wanneer u beschadigingen tijdig bijwerkt en u de kozijnen geregeld verft dan kunnen houten kozijnen heel lang meegaan. Onderhoud kost echter ook geld, dus is het vaak volledig afhankelijk van uw budget of persoonlijke voorkeur.

Heeft u al een keuze gemaakt?

Heeft u al een keuze gemaakt voor een bepaald materiaal? Of bent u er nog niet helemaal uit? Ongeacht het antwoord op de bovenstaande vragen doet u er goed aan om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken op kwaliteit en prijs. Door goed te vergelijken bespaart u veel op de aanschafprijs. Soms kan het verschil oplopen tot wel 50%.