Ben je op zoek naar nieuwe deurkrukken?

20 Dec 2021

Ben je op zoek naar nieuwe deurkrukken?

Deurkrukken kunnen heel bepalend zijn voor de look van je kamer. Een ouderwetse stijl, een moderne stijl, het is allemaal mogelijk met een passende deurkruk. De tijd dat je maar enkele keuzes had zoals vroeger is voorbij; ze zijn er in diverse fraaie uitvoeringen en veel ontwerpers vinden het een uitdaging om mooie uitvoeringen te maken. Ben je op zoek naar nieuwe deurkrukken? Dan is er online superveel te vinden. Het is een goed idee te kijken naar de stijl van jouw woning, en daar je deurkruk op af te stemmen. Bij een strak, modern huis maak je natuurlijk een keuze uit de moderne varianten. Bij een meer landelijke stijl kun je kiezen voor landelijke rustieke soorten. Het kan zijn dat je iets heel aparts in je huis wilt, dan zijn er ook porseleinen deurkrukken te koop. Deze kun je in de wc, badkamer of woonkamer plaatsen. Eigenlijk is er voor elke stijl en elke persoonlijkheid wel iets passends te vinden.

Welk materiaal past bij jou?

Je kunt deurkrukken kopen in allerlei materialen. Of je nu gaat voor aluminium, messing of RVS deurkrukken, het is allemaal mogelijk. Het hangt er natuurlijk vanaf of het voor een binnen- of buitendeur is en welk materiaal jij fijn vindt. Houd je van modern of strak, dan kun je kiezen voor chroom, mat-nikkel of roestvrijstijl. De meer klassieke deurkrukken zijn meestal van nikkel, hout, roodbrons of messing gemaakt. Ook hierbij is het een idee om ze af te stemmen op jouw interieur. Bij de desbetreffende webshop of woonwinkel kun je altijd even om informatie vragen. Indien het om de voordeur gaat, is de deurkruk natuurlijk het visitekaartje van je huis. Je wil dan wel een mooie deurkruk uitkiezen. Hoewel veel mensen voor de voordeur meestal een knop of helemaal geen deurkruk nemen; voor de achterdeur is wel meer de gewoonte. Ook hier geldt natuurlijk weer, wat vind je zelf fijn?

Je kunt ook kiezen voor een deurkrukset

Het is tevens mogelijk te kiezen voor een deurkrukset, deze kun je gebruiken voor de binnen- en buitenkant van je deur. Je kunt gaan voor een roestvrijstalen deurkrukset als je van design of modern houdt, en voor een messing of houten set als je meer van klassiek houdt. Voor ieder is er dus wat wils. Je kunt ook kiezen uit diverse vormen zoals vierkant of rond, of posthoorn indien je wat meer klassieke vormen prefereert. Tip: let altijd op de afmetingen van de krukhals bij het aanschaffen van de deurkrukset. Dus welke stijl je woning ook heeft, industrieel, modern, antiek, deurkrukken zijn er in vele uitvoeringen en zijn zo een mooie aanvulling op de rest van je interieur.