Alles wat je wilt weten voordat je een container gaat huren

21 Feb 2022

Alles wat je wilt weten voordat je een container gaat huren

eb je binnenkort een container nodig, bijvoorbeeld omdat je aan het verbouwen bent? Voordat je een container gaat huren, zou je met enkele aandachtspunten rekening moeten houden.

Een container huren is op zich niet al te lastig, maar je moet wel met enkele zaken rekening houden. Wat deze zaken/aandachtspunten precies zijn, wordt hieronder duidelijk besproken.

 Er bestaan veel soorten containers

Als je het aanbod van containers bekijkt, zie je direct tal van varianten naar voren komen. Juist doordat het aanbod van containers zo uitgebreid is, doe je er verstandig aan om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Dat doe je bijvoorbeeld door antwoord op de volgende vragen te geven:

-      Welke spullen wil je in de container stoppen? Gaat het hierbij bijvoorbeeld om allerlei soorten afval? Of wil je uitsluitend bepaald soort afval in de container stoppen?

-      Waar kun je de container bij je woning neerzetten? Is er rondom je woning ergens een handige plek voor het neerzetten van de container? Zo ja; hoeveel ruimte heb je daar precies? Aan de hand van het antwoord op deze vraag kun je bepalen hoe groot de container maximaal moet/kan worden.

-      Hoe groot moet de container zijn? In het verlengde van bovenstaand punt is het sowieso belangrijk om goed na te denken over de afmetingen van de container. Je zou voor jezelf goed na moeten gaan hoeveel afval je in de container wilt gaan stoppen.

 

De kosten lopen flink uiteen

Wil je een hele grote container huren? Dan betaal je daar in veel gevallen relatief veel geld voor. Wil je een klein bakkie huren? Dan betaal je daar in veel gevallen minder geld voor. Niet alleen de afmetingen van de container zijn bepalend, maar ook de verhuurder. Elke verhuurder hanteert immers haar eigen tarieven. Maak daarom een goede vergelijking op het gebied van de kosten.

De container wordt gebracht en opgehaald

Kies je ervoor om een container te huren bij één van de betere aanbieders? Dan ben je van veel gemak voorzien. Zo is het fijn dat je de container thuis gebracht krijgt, waarna de container na afloop ook weer netjes opgehaald wordt. Dit levert je niet alleen veel gemak op, maar je bent ook van een bepaalde zekerheid verzekerd. Erg fijn!

 Pas op met brandend of chemisch afval

Wil je brandend of chemisch afval in de container stoppen? Dan is het in veel gevallen beter om voor een specifiek soort container te kiezen. Laat je hierover goed informeren door een specialist.