Alles wat je moet weten over schaftwagens

30 Mar 2021

Alles wat je moet weten over schaftwagens

Wanneer je bezig bent met een project, is het handig om een schaftwagen of een vaste unit te plaatsen op het terrein waar je bezig bent. Een schaftwagen is erg handig om te huren wanneer je werknemers veel buiten moeten werken. Vaak zijn de schaftwagens ingericht met een tafel en stoelen. Maar ook bevat het verwarming en verlichting. Je kunt een schaftwagen makkelijk verplaatsen van de ene naar de andere plek. Hieronder kun je alles lezen over schaftwagens

Wat is een schaftwagen?

In een schaftwagen wordt geschaft, dat betekent het onderbreken van het werk om te lunchen. En daar is een schaftwagen precies voor ingedeeld. Je kunt deze wagens makkelijk op een andere plek neerzetten en er kunnen 6 tot 12 medewerkers in. Daarnaast kan het zijn dat de wagen voorzien is een van een toilet een opslagplaats voor gereedschap. Je kunt er dus voor kiezen om voor een schaftwagen te gaan waarin een toilet zit, hierdoor hoef je geen dixie meer erbij te huren. En door een magazijn te hebben kan je hierin waardevolle dingen in bewaren zoals duur gereedschap. Je kunt deze schaftwagens makkelijk bij Brouwer aanschaffen.

Voordelen van een schaftwagen

Een schaftwagen biedt een goede plek voor je werknemers om te lunchen. Mensen die in de bouw werken zijn vaak erg fysiek bezig, hierdoor is het belangrijk dat je tijdens het lunchen comfortabel kunt zitten. Zeker in de winter en met regenachtig weer is het belangrijk dat je ergens droog kunt zitten om te lunchen. Als een werknemer tijdens de lunch zich goed kan ontspannen, is hij voor de rest van de dag ook productiever. Deze plaats biedt namelijk ook de mogelijkheid voor werknemers om hun persoonlijke spullen netjes op te bergen. Naast dat de schaftwagen goed gebruikt kan worden om er te lunchen, is het ook gelijk een plek voor overleg. Hierdoor kunnen er makkelijk vergaderingen worden gehouden op de bouwplek en kunnen er op de tafel de bouwplannen worden neergelegd. Je kunt een schaftwagen makkelijk verplaatsen en de meeste zijn op kenteken hierdoor kun je ze aan een personenauto of werkbusje gekoppeld worden. Wanneer het project is geëindigd en het nieuwe project begint, kun je makkelijk de wagen verplaatsen.

Verschillende schaftwagens

Je hebt verschillende soorten schaftwagens en functies. Zo heb je schaftwagens met toilet, magazijn of kantoor. Het aantal personen kan variëren van 6 tot 14 personen. Je hebt wagens in verschillende lengtes, van 3 tot 6 meter. Ook is er een verschil tussen type verkeer, zo kan je een schaftwagen hebben voor langzaam of snelverkeer. Wanneer je een schaftwagen hebt voor langzaam verkeer, dan mag deze maar 25 km/h, en op de openbare weg alleen maar door een tractor worden vervoerd. Een snelverkeer schaftwagen mag 80km/h en mag de openbare snelweg op.