Alles wat je moet weten over het egaliseren van je vloeren

16 Nov 2021

Alles wat je moet weten over het egaliseren van je vloeren

Merk je dat jouw vloer niet strak is? Wellicht wordt het dan tijd om de vloer te egaliseren. Dit moet vooral gebeuren bij oudere woningen, maar mensen kiezen er ook voor bij een nieuwe woning. Zou je graag meer informatie willen hebben over het egaliseren van vloeren? Blijf dan vooral even verder lezen.

Verschil per vloer

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat het egaliseren van een vloer kan verschillen. Elk materiaal van een vloer heeft een andere aanpak nodig. Niet elke vloer is geschikt om te egaliseren. Als het gaat om een houten vloer egaliseren is het verstandig om een expert langs te laten komen. Een expert kan goed advies geven.

Om een houten vloer te kunnen egaliseren, is het belangrijk dat de vloer wel strak ligt. Dit betekent dat de vloer niet mag zweven. Zitten er veel beschadigingen in de houten vloer? Dan wordt het lastig om de vloer te egaliseren. Wellicht is het beter om in zo een geval de hele vloer aan te pakken, omdat egaliseren niet de beste oplossing is. Kijk dus goed naar de soort vloer die je hebt in jouw woning.

Stap voor stap

Ben je van plan om zelf de vloer te egaliseren? Dan is het wellicht handig om enigszins te weten wat er moet gebeuren. De eerste stap is om in ieder geval de juiste materialen aan te schaffen. Dit is tevens afhankelijk van de soort vloer die je hebt. Als je alle materialen in huis hebt, kan je de vloer droog en stofvrij maken. Dit is hele belangrijke stap als je de vloer gaat egaliseren.

De vloer moet een goede ondervloer bevatten voordat je gaat egaliseren. Hier kan je het beste advies over vragen. Na de ondervloer kan je aan de gang gaan met egaliseren. Dit doe je door de egalisatie te gieten over de vloer. Zorg ervoor dat alles verspreid wordt zodat er sprake is van egalisatie. De laatste stap is natuurlijk het afwerken. Dit is erg belangrijk zodat je kan genieten van een mooie vloer.

Het kostenplaatje

Het egaliseren van je vloer is natuurlijk niet gratis. Er komen verschillende kosten bij kijken. De kosten zijn een beetje afhankelijk van het feit of je het zelf doet of iemand ervoor gaat inschakelen. Als je het zelf gaat doen, kan je in ieder geval rekening houden met de kosten voor de materialen die je nodig hebt.

Als je iemand gaat inschakelen, is het slim om altijd goede afspraken te maken. Het zou zonde zijn als je opeens meer moet betalen dan afgesproken. Zorg dat het dus voor beide partijen duidelijk is wat er van elkaar wordt verwacht.