Alles over renovlies

01 Oct 2021

Alles over renovlies

In oudere huizen zie je vaak dat de muren niet meer helemaal stevig zijn. Je kunt dan last krijgen van verf die strepen achterlaat, muren die te veel absorberen of krassen in je nieuwe pleister. Als je hier last van hebt is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden van renovatievlies. Veel stukadoors gebruiken dit middel om perfecte gladde en stevige muren te krijgen in huizen waar dit op de normale manier lastig is. Hieronder kan je alles lezen over renovlies

De voordelen van renovlies

Vliesbehang is een fijne ondergrond om op te schilderen. Renovlies absorbeert niet alleen minder verf, maar het voorkomt ook nog strepen. Je komt op een makkelijke manier tot een egaal resultaat wanneer je op vliesbehang schildert dan gelijk op de pleister laag verft. Je ziet vaak dat de pleisterlaag snel beschadigd wanneer er bijvoorbeeld iets tegenaan komt. Door renovlies zorgt je ervoor dat de oppervlakte een stuk steviger wordt. Pleisterwerk zal na enige tijd kleine haarscheurtjes gaan vertonen, dit kan komen door temperatuurverschillen in de omgeving. Je kunt er dan altijd nog voor kiezen om de pleisterlaag te voorzien van vliesbehang, hierdoor zijn deze scheurtjes ook niet meer zichtbaar. Wanneer de muren kleine oneffenheden of kleurverschillen vertonen, kan renovlies een handige oplossing zijn. Met vliesbehang kom je bovendien ook een stuk sneller tot een eindresultaat. Je hoeft je ook niet meer druk te maken om kleine oneffenheden in je muur, want deze zie je niet meer met vliesbehang. Bovendien heb je ook een stuk minder verf nodig, dat scheelt toch weer een laag verf. Je kunt het beste vliesbehang laten aanbrengen door Stukadoor in Amsterdam, aangezien het wel precies werk is. Vliesbehang kan ook geld besparend werken, je hoeft namelijk veel minder geld te investeren in verf. Ook hoef je geen hele hoge kwalitatieve verf te kopen.

Renovatievlies per ruimte

In je badkamer kan ook gewerkt worden met renovatievlies. Hierin is het belangrijk dat je ondergrond bestand is tegen vochtigheid. Hiervoor is het dus belangrijk dat je voor een waterbestendig voorstrijkmiddel gebruikt. Na deze behandeling kan je gerust met de renovatievlies aan de gang. Niet te vergeten gebruik wel watervaste vliesbehanglijm die niet loslaat als de badkamer vochtig is. Je kunt de lijm herkennen aan de blauwe kleur. Na het behangen moet je de laag behandelen met waterdichte verf. Er zijn twee verschillende vliesbehangen die populair zijn voor in de slaapkamer. Behang kan ook als een geluidswerende en isolerende effect werken. Verder is het ook een makkelijk manier om een slaapkamer mee op te knappen. Doe wel eerst goed onderzoek naar welke dikte je wilt qua renovliesbehang. De meeste mensen kiezen voor een dunne vliesbehang.