3 handige tips voor het uitzoeken van laminaat

31 Mar 2021

3 handige tips voor het uitzoeken van laminaat

Het maakt niet uit of je naar een andere woning gaat verhuizen of dat je graag aan verandering wat betreft je vloer bent. Hoe dan ook wil je het liefst een mooie vloer in je woning. Tegenwoordig is laminaat heel populair bij mensen. Je wil natuurlijk dat je een mooie vloer hebt die bij je woning past. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het uitzoeken van laminaat. Hieronder kan je drie tips vinden die kunnen helpen met de zoektocht naar het perfecte laminaat. 

Gebruik van het laminaat

Zoals bij eigenlijk alles heb je ook bij laminaat heel veel verschillende soorten. Om een keuze te maken in het soort laminaat, is het belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje hebt hoe het laminaat wordt gebruikt. Wil je toevallig vloerverwarming onder je laminaat? Moet het laminaat goed waterbestendig zijn? Dit zijn allemaal zaken waar je goed aan moet denken.

Als je kinderen hebt, is het waarschijnlijk handiger om goede kwaliteit laminaat te kopen bij de laminaat outlet. Het zou zonde zijn als het laminaat snel beschadigd. Wil je dat je laminaat van goede kwaliteit is? Dan is hoogglans laminaat wellicht iets voor jou. Wanneer je alleen woont, is het gebruik van het laminaat ook anders. Denk daarom ook aan de toekomst en niet alleen aan het heden. Misschien gaat het gebruik van je laminaat in de toekomst veranderen. 

 

Waar leg je het laminaat?

Veel mensen vergeten dat ze goed moeten kijken naar de ruimte waar het laminaat wordt gelegd. Dit kan invloed hebben op de keuze die je gaat maken. Het is namelijk mogelijk om overal laminaat te leggen. Zelfs in de badkamer of keuken als je dat mooi vindt. Er bestaan namelijk tegels die op hout lijken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. 

Het is belangrijk om rekening te houden met het interieur van de ruimte. Bepaalde kleuren laminaat kunnen botsen met je interieur. Wanneer je een kleine ruimte hebt, kan je beter kiezen voor een lichte kleur laminaat. Donker laminaat kan ervoor zorgen dat de ruimte nog kleiner lijkt en dit wil je waarschijnlijk niet. Komt er veel licht binnen in de ruimte? Hierdoor kan de kleur weer anders eruitzien. Houd hier daarom rekening mee. 

Diverse vormen 

In de vorm van je laminaat heb je ook genoeg keuzes. Zo kan je kiezen voor visgraat laminaat of gewoon rechte planken. Met de vorm bepaal je het patroon van je laminaat. Kijk daarom welke vorm het beste in de desbetreffende ruimte past. Vergeet hierbij niet de plinten. Zonder plinten is je vloer niet mooi afgewerkt, waardoor het totaalplaatje minder mooi kan zijn. Net als bij het laminaat zelf, zijn er veel soorten plinten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor hele smalle plinten tegen de muur of dikke plinten die op de vloer bevestigd zijn. 

En als je dan de keuze hebt gemaakt, moet je nog bedenken of je het zelf gaat leggen of het laat leggen. Wil je een ingewikkeld patroon? Dan kan je misschien beter een professional inhuren. Ben je niet zo goed in keuzes maken? Ook dan kan de professional waarschijnlijk een handje helpen.